CategoriiUncategorized

Nunta in stil rustic

Nunta in stil rustic

Venita probabil de peste ocean, din lumea country a Americii, ideea de nunta in stil rustic a prins destul de repede si de bine si la noi, motiv pentru care tot mai multe cupluri aleg sa faca o nunta atipica, dar reusita, inspirandu-se din povestile si fotografiile care circula de la un capat la altul al pamantului. Nunta in stil rustic nu este nunta facuta la tara, intr-un cort, asa cum isi imagineaza multi, ci este cu totul altceva. Despre nunta rustica vom vorbi astazi, pentru a face lumina in acest subiect si, de ce nu?, pentru a le dovedi celor care abia acum se pregatesc pentru nunta ca respectivul eveniment poate pastra fara probleme traditiile in ceea ce priveste alegerea unor verighete ieftine si frumoase, mersul la biserica, gatitul miresei si barbieritul mirelui, aruncatul buchetului miresei etc, dar in acelasi timp poate fi ceva nou, inedit, fascinant prin simplitate si bun gust.

Nunta in stil rustic este mult mai usor de pregatit, implica mult mai putine cheltuieli materiale si ramane, de departe, un eveniment deosebit, de care sa isi aminteasca cu aceeasi placere atat mirii, cat si invitatii lor. Nunta rustica e nunta la care fiecare pereche de miri poate contribui cu tot ceea ce isi doreste, inspirandu-se de pe internet sau folosindu-se de propria imaginatie. Pentru a putea fi numita rustica, o nunta e bine sa aiba loc in aer liber, intr-un decor cat mai apropiat de ceea ce numim lumea country. In functie de anotimpul in care are loc nunta, petrecerea se poate desfasura intr-o poienita plina cu flori, la marginea unei paduri, pe malul unui rau, intr-un hambar, la poalele unui deal sau oriunde altundeva in natura.

Pentru o nunta rustica e bine sa pregatiti din timp cat mai multe materiale specifice, astfel incat tema sa fie clar pusa in valoare si sa dea acea dorita nota de campenesc. Printre cele mai potrivite materiale ce pot fi utilizate se numara lemnul, iuta, sfoara, paiele, dar si crengute rupte din pomi, conuri de brad, dovleci, flori de camp etc. Viitorii miri isi pot lasa imaginatia sa zburde libera si isi pot pune in valoare creativitatea si talentul lucrand singuri diverse decoratiuni pentru nunta rustica. Pana si alegerea unor modele de verighete 2017 poate fi facuta in asa fel incat sa se potriveasca acestei tematici generoase. In plus, rochia miresei, chiar daca ramane alba, clasica, poate fi impodobita discret la poale sau la maneci cu putina iuta. De asemenea, o bratarica lucrata din sfoara poate fi un accesoriu dragut, potrivit unei nunti rustice.

Aproape totul poate fi usor modificat, astfel incat nunta traditionala romaneasca sa capete acel aer rustic. Buchetul miresei poate fi confectionat din diverse materiale, eventual combinate intre ele. Mireasa poate opta pentru un buchet lucrat din paie frumos impletite, din conuri de brad aranjate sub forma de cupola, din flori confectionate din iuta, dar si pentru un buchet lucrat din crengute pline cu diverse fructe (catina, soc, macese, pyracantha, macris etc) ori folosind diverse combinatii ale acestor materiale pentru un efect deosebit. Sfoara este cel mai potrivit material pentru a lega buchetul miresei la o nunta in stil rustic.

Invitatiile de nunta pot fi si ele confectionate din felurite materiale care sa respecte tema aleasa. Viitorii miri pot opta pentru realizarea de invitatii pentru nunta lipite pe iuta, impodobite cu flori uscate, cu mici bucatele de lemn pe care sa fie inscriptionate initialele mirelui si ale miresei, cu muschi verde, cu scoarta de copac, cu pene, cu frunzulite, cu dantele lucrate manual si asa mai departe. Invitatiile de nunta pot fi legate cu sfoara sau chiar cu paie pentru un mai pronuntat caracter rustic. In ceea ce priveste invitatiile de nunta, imaginatia este cea care va spune mirilor ce au de facut. Mirii pot opta chiar pentru invitatii din lemn pirogravat, daca se pricep la asa ceva sau au pe cineva care sa le dea o mana de ajutor. Am convingerea ca fiecare cuplu isi poate face invitatii de nunta unice, remarcabile, cu cheltuieli minime si efecte de spectacol.

Decoratiuni pentru nunta. Aici, de asemenea puteti lasa imaginatia sa se joace cu materialele pentru a realiza obiecte remarcabile care sa respecte tematica nuntii rustice si sa aduca zambete de uimire si incantare pe chipurile invitatilor. Puteti opta pentru mese din lemn sau chiar butoaie pe care sa asezati tablii din lemn finisat frumos, pentru baloti de paie pe post de scaune, pentru servete din iuta in loc de fete de masa scumpe, puteti alege sa utilizati borcane invelite in dantela sau/si sfoara in loc de vaze pentru flori. Puteti face orice doriti cand vine vorba despre decoratiuni pentru nunta in stil rustic, caci nu exista o traditie in acest sens, cel putin nu in tara noastra, unde ideea de nunta rustica nu a intrat de prea mult timp.

In privinta decoratiunilor de nunta va puteti juca oricum doriti folosind orice material care sa sugereze ideea de rustic: lemn, paie, iuta, sfoara, dantela, flori etc, dar si cautand prin podul bunicii dupa lucruri cu patina de vechi. O roaba sau o scara din lemn poate fi suport pentru sticlele de bautura si pentru sucuri, felii taiate in lemn pot fi utilizate pe post de farfurii pentru aperitiv ori suport pentru pahare, o bucata dintr-o creanga gaunoasa ori gaurita, invelita in muschi de copac, poate fi transformata in cea mai reusita cutie in care sa fie adapostite cele doua verighete, din sfoara pot fi facute globuri care sa sustina instalatii electrice pentru o lumina ambientala calda, potrivita unei nunti rustice. Acelasi lucru puteti face si in ceea ce priveste marturiile de nunta, pentru ca totul sa sugereze acea nunta rustica la care visati.

Lasă un răspuns