CategoriiUncategorized

Ce inseamna verigheta

Ce inseamna verigheta

Ce inseamna verigheta? Ce stim despre verighete, despre istoria lor, despre ceea ce simbolizeaza ele, despre faptul ca toata lumea poarta verighete din aur, dar si despre ce modele de verighete 2017 se poarta? Iata cateva intrebari la care orice om se gandeste macar o data in viata.
E bine de stiut ca in Egiptul antic oamenii purtau verighete confectionate din tot felul de vegetale. Simbolul lor era acelasi, desigur. Mai tarziu s-a trecut la confectionarea si purtarea de verighete ieftine din fier, caci erau mai durabile. Abia prin anul 860 au aparut primele verighete din aur si alte metale pretioase, dupa ce Papa Nicolae I a cerut ca barbatul sa faca, prin cumpararea verighetelor, dovada ca nu va precupeti nici un ban pentru femeia pe care doreste sa si-o faca mireasa.
La romani, indiferent ce modele verighete aleg, este obiceiul ca preotul sa le puna pe degete intai la mana dreapta, ca simbol al logodnei, apoi pe mana stanga, la cununia religioasa, care poate avea loc in aceeasi zi cu logodna sau intr-o alta zi. Nasii de cununie sunt cei care vor muta verighetele de la mana dreapta la cea stanga chiar inainte de oficierea cununiei.
Degetul inelar al mainii stangi, al patrulea deget. De ce oare a fost ales pentru purtarea verighetelor? Unii spun ca acest deget este simbolul Soarelui, ceea ce inseamna ca mirii isi asuma dragostea si uniunea si le trateaza cu responsabilitate, la vedere, in lumina soarelui, a adevarului, a consensului. Alte voci sustin ca obiceiul de a purta verighetele pe degetul inelar al mainii stangi vine din faptul ca, la anumite popoare, se crede ca de la acest deget porneste vena dragostei, “vena amoris”, cea care duce la inima, adica acolo unde salasluieste dragostea.
Indiferent ce modele de verighete 2017 se poarta, indiferent ce modele s-au purtat in trecutul mai apropiat sau mai indepartat, cert este ca toate au avut si au forma sferica, simbol al unei uniuni perfecte, doua inima indragostite pe vecie, ingemanate la bine si la rau, atat material, cat si spiritual. De ce verighete din aur? Pentru ca aurul este cel mai pretios metal, pentru ca este un material foarte rezistent, pentru ca nu se demodeaza niciodata, pentru ca aurul, in definitiv, reprezinta eternitatea si simbolizeaza dragostea si uniunea fara sfarsit.
Foarte mult timp oamenii au cumparat si purtat numai verighete din aur galben, simbol al soarelui, al eternitatii, al credintei (sa nu uitam ca multe dintre reprezentarile sfintilor din bisericile crestine, icoanele si decoratiunile, sunt din aur, asa cum sunt si aurele sfintilor). Omenirea a evoluat si gusturile oamenilor au inceput sa se schimbe. Nimic nu mai este la fel de rigid ca altadata. In orice magazin de verighete veti putea gasi acum verighete 2017 din aur galben, aur alb, aur roz sau in diverse combinatii ale acestor culori.
Cuvantul verigheta este de fapt un diminutiv al cuvantului veriga, reprezentand elementul de legatura dintre doua persoane care se iubesc. In trecut, pana prin anul 2000, la romani perechile de verighete aveau o lucratura fina, cu o grosime de doar doi milimetri grosime. Se poate observa usor cat de mult s-au schimbat gusturile si obiceiurile in ultimii ani. Acum, mai toate verighetele sunt groase (cele mai multe au peste cinci milimetri) si, in aproape orice magazin de verighete exista modele verighete reprezentand doua inele concentrice. In plus, verighetele pentru femei au cel putin un diamant.
Daca in trecut pe verighete, la femei, era gravata o cheie, simbol al puterii pe care orice reprezentanta a sexului frumos o are, de a deschide usa spre inima sotului, astazi acest obicei a disparut, inlocuit fiind in unele cazuri de diverse alte simboluri (dupa bunul plac al mirilor) gravate pe exteriorul verighetelor sau la interior cu initialele mirilor, cu data nuntii, cu mici texte reprezentative sau chiar cu amprentele mirilor.
Exista si o multime de superstitii legate de verighete. Se spune ca verigheta trebuie sa stea perfect pe degetul inelar, sa nu fie prea larga (e semn ca va fi o casatorie prea libera, marcata de infidelitati), dar nici prea stransa pe deget, caci e semn de suspiciuni permanente, de gelozie, de lipsirea de drepturi a unuia dintre partenerii de cuplu. O alta superstitie este legata de faptul ca verigheta nu trebuie scoasa niciodata de pe deget, ca nu cumva relatia sa se destrame. Desigur, fiind in anul 2017, prea putini oameni mai cred in superstitii.
Gasiti verighete ieftine in Magazinul de verighete București, disponibil si pentru comenzi online la adresa vechi.vechi.vechi.vechi.magazinuldeverighete.ro.

Lasă un răspuns