Nunta clasica, traditionala

nunta traditionalaCu diferente mai mult sau mai putin semnificative, in functie de zona in care are loc, nunta la romani, daca este pregatita in stilul clasic, traditional, se remarca prin cateva momente cheie pe care mirii le planifica din timp, pentru ca totul sa iasa perfect. Incepand de la alegerea locatiei in care va avea loc nunta, a formatiei care va canta la nunta, a fotografului sau a cameramanului care va incerca sa surprinda cele mai importante etape ale zilei, a celor mai frumoase modele verighete, a bisericii unde va avea loc ceremonia religioasa, a modelelor de invitatii ce vor fi trimise tuturor celor ce vor participa la eveniment.
De asemenea, la fel de important este ca viitorii miri sa isi aleaga din timp rochia de mireasa si costumul de ginerica, sa se decisa la ce salon va merge mireasa pentru a se coafa si pentru make-up, sa isi pregateasca bijuteriile pe care le vor purta (altele in afara de verighete – butoni, cercei, bratari, colier etc). Nu trebuie uitate marturiile, cocardele si buchetul miresei. Foarte multe cupluri aleg sa aiba la nunta si un moment sau mai multe de divertisment, iar acesta trebuie sa fie pregatit in timp util, pentru a iesi perfect, indiferent de natura lui.

Viitorii miri isi vor rezerva timp pentru a gasi restaurantul sau cofetarie de la care sa isi comande tortul, isi vor alege modelul preferat si se vor asigura din timp ca poate fi realizat. De asemenea, vor pune accent pe dansul mirilor. Acesta trebuie sa iasa cat mai bine, caci el deschide petrecerea de nunta. In acele clipe, absolut toti ochii sunt fixati pe mire si mireasa. Alegerea melodiei si pregatirea propriu-zisa a dansului trebuie sa fie facute din timp. Unele cupluri aleg chiar sa ia cateva lectii de dans de la profesionisti, pentru ca momentul sa fie desavarsit.
La o prima vedere pare destul de simplu, insa in realitate e destul de greu sa faci cele mai potrivite alegeri, sa iei cele mai bune decizii, sa gasesti exact ceea ce te-ar putea multumuti si totul sa fie cat mai ieftin posibil, fara a face rabat de la calitate. De aceea este de preferat ca viitorii miri, inainte de orice, sa se documenteze bine, sa citeasca sfaturile date de persoanele care deja au facut nunta, sa invete din greselile altora si sa nu le repete.
E bine de stiut ca alegerea locatiei se face cu macar un an inainte, caci localurile bune, elegante, se ocupa foarte repede. Mirii trebuie sa aiba atunci si o parte din suma totala necesara inchirierii localului, caci se cere o arvuna la semnarea actelor. De asemenea, e bine sa stie cat mai sigur cati invitati vor avea, cati isi vor respecta promisiunea de a participa la nunta. La fel se va proceda si in privinta formatiei / DJ-ului care se va ocupa de muzica pe parcursul nuntii, adica se va programa cu cel putin un an inainte, ca nu cumva mirii sa aiba neplacuta surpriza de a afla ca formatia lor preferata are programul ocupat in ziua nuntii lor. Viitorii miri pot opta pentru muzica propusa de formatia aleasa, pot discuta despre melodiile care vor fi cantate pe parcursul evenimentul sau pot face ei insisi o lista cu melodiile pe care ar dori sa le auda in noaptea nuntii.
Sfatul expertilor, in ceea ce priveste alegerea celor mai frumoase modele verighete, este ca viitorii miri sa nu se repeada in primul magazin de verighete, ci sa studieze mai multe oferte, pentru a alege cele mai frumoase verighete, acele verighete ieftine si frumoase pe care sa le poarte cu mandrie intreaga viata. Oferta la verighete 2017 este foarte diversificata. Mirele si mireasa pot opta pentru verighete in modele clasice sau pot alege modele de verighete moderne, din aur alb, aur roz, aur galben ori in diverse combinatii ale acestor culori.
In ceea ce priveste alegerea bisericii la care sa aiba loc cununia religioasa, fiecare pereche va decide ceea ce i se potriveste cel mai bine. Este totusi important sa discute inainte cu preotul, sa afle care vor fi pasii importanti pe care ii vor urma, sa stie exact cati bani va costa ceremonia, cati preoti vor fi prezenti la oficierea cununiei, daca logodna se va face in aceeasi zi in care va avea loc si cununia relogioasa ori inainte (pentru logodna mirii trebuie sa aiba verighetele la ei).
Pentru a reduce din cheltuielile, unele cupluri aleg sa isi faca personal invitatiile si buchetul miresei. Bravo lor, daca au talent, rabdare si instrumentele necesare. Cei mai multi aleg totusi sa apeleze la firme specializate atat pentru invitatiile de nunta, cat si pentru buchetul miresei, constienti fiind de faptul ca nu vor putea egala niciodata maiestria celor care fac aceste lucruri zi de zi. In online exista foarte multe site-uri de unde pot fi comandate invitatiile de nunta. De asemenea, exista magazine fizice si online care pregatesc buchete de flori superbe.
Rochia de mireasa si costumul de ginerica pot fi cumparate de-a gata sau pot fi comandate la un atelier de croitorie specializat pe asa ceva. Indiferent de alegerea facuta, cautarile pentru rochia de mireasa si costumul de ginerica trebuie incepute cu cateva luni inainte de nunta, caci exista atat de multe optiuni, incat decizia e foarte greu de luat. Sa nu uitam nici faptul ca rochia de mireasa ar putea avea nevoie de anumite modificari pentru a se aseza perfect pe corp, iar aceste modificari nu pot fi facute de la o zi la alta. Pantofii / sandalele miresei, bijuteriile si probele pentru coafura si make-up trebuie pregatite din timp.
Pentru ca nunta sa iasa perfecta, nimic nu trebuie lasat la voia intamplarii sau pentru ultimul moment.